کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار اینترنتی چیست [هر آنچه لازم است بدانید]
کسب و کارهای مجازی چیست؟
کلمه کسب و کار مجازی (کسب و کار اینترنتی) را بدون شک همه ما در طول روز بارها شاهد شنیدن آن هستیم و اکثریت افراد جامعه با اندکی تامل از کنار آن راحت گذر می کنند.
اگر بخواهیم در نگاه اول برای کسب و کارهای مجازی تعریفی در پیش رو داشته باشیم باید گفته شود در کسب و کارهای مجازی ، خود فرد صاحب کسب و کار در فضای آنلاین می باشد و کالا و خدمات مورد نظر را در قالب وب سایت ها یا جوامع مجازی در معرض دید دیگران قرار خواهد داد و از این راه به کسب درآمد دست پیدا خواهد کرد.
تعریف کسب و کار اینترنتی (مجازی)
حال که با تعریف ابتدایی کسب و کارهای اینترنتی آشنایی لازم را بدست آورده ایم میخواهیم کمی با جزئیات بیشتری به مبحث کسب و کارهای مجازی بپردازیم ، همانطور که می دانید منظور از کسب و کارهای اینترنتی به نحوه یا شکلی از ارائه خدمات یا عرضه محصولات گفته می شود که در بستر اینترنت انجام می پذیرد که در این شیوه از کسب و کارها افرادی که خدمات و محصولاتی را ارائه می دهند با استفاده از فضا و ابزارهای اینترنت فعالیت خود را به افراد معرفی و در دسترس عموم قرار می دهند.
تفاوت کسب و کار مجازی و کسب درآمد از اینترنتی
در کسب و کار اینترنتی شما صاحب کسب و کار خود هستید و از طریق اینترنت و مخصوصا فعالیت در وبسایت ، پیج ها و شبکه های اجتماعی می توانید نسبت به ارائه و ترغیب افراد از خدمات و محصولات خود اقدامات لازم را انجام بدهید ، اما در کسب درآمد اینترنتی که یکی دیگر از راه های کسب درآمد از اینترنت محسوب می شود افراد می توانند با فعالیت و عضویت در سایت های مخصوص (فریلنسری ، دور کاری) سفارشات را دریافت و به درآمد خوبی هم دست پیدا کنند.
کسب و کارهای مجازی چه چیزی نیست؟
کسب درآمد اینترنتی از دروغ تا واقعیت!
زمانی که با این نوع تبلیغات مواجه می شوید ، کسب درآمد از اینترنت امکان پذیر است ولی! واژه کسب درآمد از اینترنت طرفداران زیادی دارد و هر چه زمان میگذرد به تعداد این علاقه مندان در این حوزه افزوده می شود ، این امر که آیا می توان از اینترنت به کسب درآمد قابل قبولی رسید یا خیر؟ سوالی است که امروزه برخی آن را باور دارند و عده ای دیگر خیر…
این امر که در برخی از کسب و کارهای اینترنتی می توانیم نسبت به کسب و کارهای سنتی به درآمدهای بیشتری برسیم درست است اما باید از واقعیت دور نشویم…!
امروزه با یک جستجو در هر شبکه اجتماعی با تعداد زیادی از تبلیغات کسب درآمد آسان ، با کسب درآمد میلیونر شو ، برای کسب درآمد از اینترنت باید راز ها و ترفندهای مخفی آن را دانست ، و موارد از این قبیل مواجه خواهیم شد ، باید این نکته را در نظر داشته باشیم که کسب درآمد از اینترنت آن هم در این بازار رقابتی در برخی از حوزه ها آنقدر هم آسان نیست!
در این ما بین افراد سودجویی هستند که با تبلیغات دروغین با وعده های خرید پکیج های ارزان کسب درآمد ، کسب درآمد از تولید محتوا و موارد مشابه تنها به فکر منفعت خود هستند (این امر که از طریق تولید محتوا و ویدیوهای آموزشی می توانیم به کسب درآمد مناسبی دست پیدا کنیم امری است درست! البته طریق وبسایت های معتبر)
باید به این نکته دقت کافی را داشته باشیم که هر فعالیتی در فضای اینترنت به معنا کسب و کارهای اینترنتی نمی باشد و در صورت عدم آگاهی و فعالیت در این فضاها به هیچ نتیجه و فیدبک مناسبی نخواهید رسید.
سایت های کلیکی:
- باید بدانیم و آگاه باشیم که با شنیدن وعده های میلیونر شدن همانطور که گفتیم خود را اسیر همچنین سرابی نکنیم زیرا این ها نوعی وعده های پوچ هستند و این تصور که با چندین کلیک به درآمدهایی بالایی دست خواهید یافت از پایه و اساس درست نبوده و تنها هزینه و وقت خود را صرف نموده اید.
سایت های هرمی:
- داستان این نوع به درآمد زایی ها هم همان سرانجام سایت های کلیکی می باشد که صرفا شما زمینه سوء استفاده دیگران را فراهم کرده اید و هیج باز خوردی را دریافت نخواهید کرد.
مهم ترین فضاهای کسب و کارهای مجازی کدامند؟
بدون شک انتخاب ابزار و بستر مناسب جهت شروع هر کسب و کاری از نقش و اهمیت بالایی در موفقیت یا عدم موفقیت برخوردار است و کسب و کارهای مجازی هم از این قاعده مستثناء نبوده و زمانی که ما قصد فعالیت و کسب درآمد از فضاهایی در بستر اینترنت (مجازی) را داریم انتخاب ابزارها و فضا مناسب می تواند در موفقیت ما نقش بسزایی را داشته باشند.
از جمله اصلی ترین فضاها و ابزارهای کسب و کار اینترنتی می توان به وبسایت ها ، ایمیل ، شبکه های مجازی (اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ) اشاره کرد که مشتریان و دریافت کنندگان خدمات و محصولات ، ابتدا با مراجعه به وب سایت یا پیج اینستاگرام و شبکه های مجازی آشنایی لازم را کسب و سپس در صورت متقاعد شدن نسبت به سفارش دادن محصول یا خدمات اقدامات لازم را انجام می دهند.
لازم به گفتن است انتخاب درست هر کدام از فضاهای کسب و کار اینترنتی به خودی خود از مهم ترین بخش هر کسب و کار در فضای مجازی می باشد که باید با توجه به حرفه و اهداف و استراتژی که افراد برای خود دارند انتخاب شود تا به موفقیت حداقلی دست یافت و صرفا تنها فعالیت در یکی از فضاهای مجازی بدون در نظر گرفتن نکات فوق نمی توان توقع بازخوردهای مناسبی را داشت.
تاریخچه کسب و کارهای اینترنتی
اگر نگاهی به تاریخچه کسب و کارهای اینترنتی داشته باشیم ، با این امر مواجه می شویم که کسب و کارهای اینترنتی هم همانند دیگر کسب و کارها دارای فراز و نشیب هایی بوده است ؛ از نحوه شکل گیری اولین کسب و کارهای اینترنتی تا به امروزه که می توان گفت جایگاه خوبی را (کسب و کار مجازی) در میان احاد مردم دارد اشاره کرد.
اولین ایده کسب و کار اینترنتی!
این سوال که اولین ایده کسب و کار اینترنتی (مجازی) در ایران شکل گرفت یا خیر را باید گفته شود ایده اولین کسب و کار اینترنتی در سال 1994 میلادی با ظهور اینترنتی که امروزه کامان ما با همان خصوصیت کلی آن را می شناسیم شکل گرفت که متعلق به کار آفرین 21 ساله (صاحب وبسایت نت مارکت) است.
البته در سال های قبل 1971 رد پاهایی از تراکنش های آرپانت به چشم میخورد که توسط دانشجویان علوم رایانه دانشگاه استنفورد و ام آی تی برای خرید معامله ای صورت گرفت که به لحاظ فنی نمی توان از آن به عنوان اولین تراکنش اینترنت در نظر داشت ؛ زیرا پولی میان آنها رد و بدل نشده است و تنها از بستر اینترنت برای برقراری مدارهای خود استفاده می کردند.
ادامه این ردپا اشاره یه سال 1984 میلادی دارد (بدین صورت که از تلویزیونی که از طریق خطوط تلفن کار می کرده است سفارش مواد غدایی مورد نیاز خود را از فروشگاه ثبت و مورد استفاده قرار می گرفت که این اقلام به صورت دستی تحویل و هزینه به صورت نقدی پرداخت می شده است که این امر را هم نمی توان گفت تجارت الکترونیک!
با این حال در دهه 1980 میلادی به لطف مجموعه ای از خدمات ترمینالی نوعی از خرید آنلاین غیر ایمن در اروپا شکل گرفت که خدماتی مثل بانکداری ، قیمت سهام ، گزارش اب و هوا و بلیط هواپیما و قطار به مشتریان خود را ارائه می کرده است.
دیجی کالا اولین کسب و کار اینترنتی در ایران!
زمانی که صبحت از فروشگاه های اینترنتی در ایران به میان می آید تمام ذهنیت افراد به سمت دی جی کالا روانه خواهد شد! و از دیجی کاالا به عنون اولین فروشگاه اینترنتی در ایران نام برده می شود! بدون شک فروشگاه اینترنتی دی جی کالا برای عمومیت افراد شناخته شده است ، همانگونه که می دانیم دیجی کالا در سال 1385 و با رویکرد نقد و بررسی دو محصول دوربین عکاسی و موبایل پا به عرضه گذاشت ، بعد ها لپ تاپ را نیز به حوزه فعالیت خود اضافه کرد.
سپس در کنار نقد و بررسی به عرضه محدود محصولات دیجیتالی پرداخت (نکته جالب این مورد است که دی جی کالا بیشتر مخاطبین خود را از ارائه و نقد و بررسی محصولات دیجیتال بدست آورده بود و تا سالیان سال به عنوان یک سایت تخصصی در حوزه محصولات دیجیتال خود را مطرح کرده بود ، تا در یک تغییر ناگهانی در سال 1392 روی به فروش سایر محصولات آورد و موارد گوناگونی را به سایت خود افزود و سیاستی مشابه به سایت چاره را در پیش گرفت….
فکر اولیه راه اندازی فروشگاه اینترنتی زنبیل
فکر اولیه راه اندازی فروشگاه اینترنتی زنبیل به سال های 1384 و 1385 بر میگردد که به دلیل مهیا نبودن زیر ساخت های لازم در کشور تا سال 1389 به حالت مسکوت درآمد ، تا در سال 1389 تا 1390 با مطالعات کارشناسی و تحلیلی فروش اینترنتی کشور نهایتا در سال 1390 اولین گام اجرایی در مسیر راه اندازی فروشگاه اینترنتی انجام گرفت و در سال 1392 فروشگاه ایترنتی زنبیل راه اندازی گردید.
موفق ترین کسب و کارهای اینترنتی (مجازی)
این امر که استفاده از اینترنت و ورود به کسب و کارهای اینترنتی در کشورهای توسعه یافته عمر طولانی تری را نسبت به ما دارند و مشاغل بزرگ تری را هم راه اندازی کرده اند امریست غیر قابل انکار و باید پذیرفت ، و در این راه می توان به نمونه های موفق آمازون ، eBay و گوگل که شناخته شده ترین بیزینس موفق دنیا می باشد اشاره کرد ، البته کسب و کارهای موفقی در ایران هم شکل گرفته است که درگاه زرین پال ، نت برگ و ژاکت نمونه های از کسب و کارهای موفق در ایران می باشند.
آشنایی با انواع کسب و کارهای اینترنتی!
امروزه زمینه کسب و کارهای اینترنتی گسترش پیدا کرده و افراد می توانند به طریق متفاوتی به کسب درآمد از اینترنت دست یابند ؛ بلاگر ها یا (همان وبلاگ نویسی) ، ادمین شبکه های مجازی (که در حال حاضر یکی از پردرآمدترین کسب و کارهای مجازی می باشد) ، برگذاری دوره آنلاین (که می توان اشاره به وبینارها و دوره های آنلاین اشاره داشت) ، وب مستری ، سئو کار ، تولید محتوا ، مشاوره آنلاین ، برنامه نویسی و موارد دیگر اشاره داشت ، که با فعالیت به صورت حرفه ای در هرکدام از موارد فوق می توانید درآمد قابل قبولی را برای خود بدست آورید.
چرا باید کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟
امروزه افراد زیادی جستجو در گوگل را انجام میدهند و به دنبال ارائه محصولات و خدمات مدنظر خود هستند و این بهترین فرصت در جهت جذب مخاطب و فروش بیشتر می باشد ، تنها با فعالیت در بستر اینترنت می توان به سود و درآمد قابل قبولی دست یافت.
مزایای کسب و کار اینترنتی چیست؟
عقب نماندن از رقباء
- امروزه همه رقبای شما به احتمال زیاد دارای یک فروشگاه آنلاین هستند که این امر شامل داشتن یک وبسایت به روز و با حضوری فعال می باشد و باقی رقباء در سر سودای کسب و کارهای اینترنتی را دارند! باید این نکته را بدانیم در صورت نداشتن فروشگاه آنلاین (وبسایت ها) و عدم حضور آنلاین مناسب زمینه فعالیت بیشتری را برای رقباء خود به وجود آورده اید و نتیجه این عدم حضور یعنی عقب ماندن از رقباء…! و واگذاری سهم بیشتری از بازار رقابت به دیگران
اتوماسیون بازاریابی و فروش
- کارهای بسیاری وجود دارد که می توانیم انجام دهیم در صورتیکه صاحب یک فروشگاه آنلاین هستیم می توان با اجرای خودکار و مکانیزه به بازاریابی و فروش را شروع کنیم و از این موضوع در راستای کاهش هزینه ها و صرفه جویی بهره مناسب را برد ، برای روشن شدن بهتر موضوع ، ما میتوانیم از فیسبوک در راستای تبلیغات استفاده کنیم و وقت خود را صرف پرسش و پاسخ در گروهای صفحات مجازی جهت تبلیغ نکرده تا بازخوردهای مناسب تری را بتوانیم دریافت کنیم.
عملیات سریعتر و کارآمدتر
- با داشتن یک فروشگاه آنلاین می توانید به کاهش خطاهای انسانی و بهبود عملکرد فروشگاه کمک شایانی را داشته باشید.
کسب مشتریان بیشتر
- بازگشت مشتری کلید اصلی یک تجارت موفق است و زمانی که مشتری برگشت شما نقش خود را می توان گفت به خوبی ایفاء کرده اید! صاحبان فروشگاه های اینترنتی باید با مشتریان خود رابطه مثبتی را باید داشته باشند به صورتی که در هر بار بازگشت مشتری این حس را به فرد (مشتری) القاء کنند تا از این طریق ارتباطات گسترده تری را شکل دهند.
تصمیم گیری بهتر
- با تصمیم گیری های بهتر می توانید در کنار داشتن تجارت دقیق تر و مجهز تر در هزینه ها و منابع صرفه جویی داشته باشید که در نهایت به شکوفاتر شدن هرچه بهتر کسب و کار خود بیانجامد و جهت گرفتن تصمیم گیری های بهتر با تکیه بر داده ها و ابزارهای تحلیلی و ابزار نمایشگر و نرم افزارها می توان دست یافت.
تفاوت کسب و کارهای اینترنتی و سنتی
کسب و کار سنتی:
این نکته که کلمه تجارت از نظر افراد مختلف دارای معنا و مفهوم خاصی می باشد کاملا طبیعی است زیرا هر فرد و سازمانی برای خود تعاریف گوناگونی را دارند ، در کسب و کارهای سنتی کالا یا خدمات به صورت حضوری و رو در رو مبادله می شود ، به بیان ساده تر صاحب کار و مشتری به صورت رو در رو به انجام معامله می پردازند و این روش از متداول ترین روش های کسب و کار می باشد و امروزه با مراجعه به فروشگاه ها و فرآیند خرید به نوعی با کسب و کارهای سنتی در ارتباط هستیم.
کسب و کار اینترنتی (مجازی)
در کسب و کارهای اینترنتی (مجازی) که عملکردی شبیه به کسب و کارهای مجازی دارند ، با این تفاوت که در بستر اینترنت صورت می گیرند و با مشتری تعامل کمتری داشته و از طریق تولید محتوا مشتریان و افراد را ترغیب به خرید می کنیم ، در کسب و کارهای اینترنتی (مجازی) ما با تولید محتواهای مناسب سعی در فروش و جذب مخاطبین بیشتر را داریم.
مزایای کسب و کار اینترنتی نسبت به کسب و کار سنتی
- ارتباط مناسب با مشتری
- محدودیت رمانی و مکانی
- براورد هزینه های اضافی
- اطلاع رسانی های مرتبط
- عدم نیاز به حضور فیزیکی
- ارائه نحوه پرداخت های مشتری
مروی بر کسب و کارهای اینترنتی...
همانطور که در بالا به آن اشاره ای داشتیم ، کسب و کارهای اینترنتی به طور کلی به شکلی از ارائه خدمات و یا عرضه محصولات گفته می شود که در بستر اینترنت انجام می شود ، دراین شیوه کسب و کار فرد یا شرکت با استفاده از بستر اینترنت و ابرازهای اینترنتی فعالیت خود را شروع و به عرضه و معرفی خدمات و محصولات خود می پردازد.
نمونه ای فضای های کسب و کارهای اینترنتی
- وب سایت
- اپلیکیشن موبایل
- شبکه های مجازی
آیا کسب و کارهای اینترنتی نیازمند اخذ مجوز می باشند؟
این امر که کسب و کارهای اینترنتی چند سالی می شود که به یکی از مهم ترین حرفه های کشور ما تبدیل شده است و با گذر زمان ، جای خود را به کسب و کار سنتی بخشیده اند و عموم افراد را به سمت خود (کسب و کارهای اینترنتی) روانه کرده است ، امریست منطقی و طبیعی!
اگر بخواهیم کسب و کارهای اینترنتی و نمونه بارزتر آنها یعنی فروشگاههای اینترنتی آنلاین را مکمل و حتی رقیب کسب و کارهای سنتی به حساب بیاوریم! با این سوال برخورد خواهیم کرد که شرایط قانونی راه اندازی کسب و کارهای چیست!
چه مراحلی را باید طی کنیم تا کسب و کارهای ما وجه قانونی به خود بگیرد! و یا سوالاتی دیگر در خصوص ، این امر پیش می آید که آیا صرفا مجوز برای فروشگاه های اینترنتی نیاز می باشد! و یا هر کسب و کار و یا هر شخص و شرکتی که صاحب وبسایت می باشد که در ازای ارائه خدمات به افراد پول دریافت می کنند نیاز به مجوز دارند!
در پاسخ به این پرسش باید گفته شود در سال 1388 از طرف وزرات بازرگانی آئین نامه نامه اخذ مجوز فعالیت در محیط های مجازی و ابلاغ گردیده که تا اکنون این آئین نامه به عنوان مرجع ، مورد استناد می باشد در حوزه کسب وکارهای آنلاین ما به دو دسته مجوز نیاز داریم!
- دسته اول مجوزهای عمومی نماد اعتماد الکترونیک
- دسته دوم اختصاصی هر صنف
مجوزهای عمومی کسب و کار در اینترنت
این مجوزها برای تمامی کسب و کارهای آنلاین صدق کرده و صرف نظر از رشته و تخصص ، دریافت آن الزامی می باشد که شامل : مجوز نماد اعتماد الکترونیکی و پروانه کسب و کار می باشد.
نماد اعتماد الکترونیکی:
- که توسط مرکز توسعه و تجارت الکترونیک ارائه میگردد طبق قوانین این مرکز سایت هایی که در آن ها فرایند فروش کالا و یا خدمات صورت نمی کیرد نیازی به داشتن این نماد را ندارند.
پروانه کسب و کار اینترنتی:
- از مهم ترین مجوزهای اینترنتی می باشد این پروانه یا همان مجوز صنفی ، مجوزی است که باید از صنف حوزه فعالیت مربوطه گرفته شود. اگر در حوزه فعالیت شما صنف خاصی وجود ندارد می توانید مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی دریافت کنید.
مجوزهای اختصاصی کسب و کارهای اینترنتی
این مجوز ها شامل همان گروه صنفی است برای روشن شدن بهتر موضوع ؛ جهت فروش محصولات سمعی و بصری یا فرهنگی همانند کتاب ، نیازمند اخذ مجوز از وزارت ارشاد بوده و یا برای محصولات در حوزه سلامت و درمان نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت و درمان هستیم و این امر گویا می باشد با توجه به فعالیت در هر صنفی نیازمند کسب اخذ مجوز از وزارت و سازمان مربوطه می باشیم بدیهی است که سایر وبسایت های شرکتی و شخصی نیازی به دریافت و داشتن مجوز پروانه کسب و کار و یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار اینترنتی چیست؟
[هر آنچه لازم است بدانید]
کسب و کارهای مجازی چیست؟
کلمه کسب و کار مجازی (کسب و کار اینترنتی) را بدون شک همه ما در طول روز بارها شاهد شنیدن آن هستیم و اکثریت افراد جامعه با اندکی تامل از کنار آن راحت گذر می کنند.
اگر بخواهیم در نگاه اول برای کسب و کارهای مجازی تعریفی در پیش رو داشته باشیم باید گفته شود در کسب و کارهای مجازی ، خود فرد صاحب کسب و کار در فضای آنلاین می باشد و کالا و خدمات مورد نظر را در قالب وب سایت ها یا جوامع مجازی در معرض دید دیگران قرار خواهد داد و از این راه به کسب درآمد دست پیدا خواهد کرد.
تعریف کسب و کار اینترنتی (مجازی)
حال که با تعریف ابتدایی کسب و کارهای اینترنتی آشنایی لازم را بدست آورده ایم میخواهیم کمی با جزئیات بیشتری به مبحث کسب و کارهای مجازی بپردازیم ، همانطور که می دانید منظور از کسب و کارهای اینترنتی به نحوه یا شکلی از ارائه خدمات یا عرضه محصولات گفته می شود که در بستر اینترنت انجام می پذیرد.
که در این شیوه از کسب و کارها افرادی که خدمات و محصولاتی را ارائه می دهند با استفاده از فضا و ابزارهای اینترنت فعالیت خود را به افراد معرفی و در دسترس عموم قرار می دهند.
تفاوت کسب و کار مجازی و کسب درآمد از اینترنتی
در کسب و کار اینترنتی شما صاحب کسب و کار خود هستید و از طریق اینترنت و مخصوصا فعالیت در وبسایت ، پیج ها و شبکه های اجتماعی می توانید نسبت به ارائه و ترغیب افراد از خدمات و محصولات خود اقدامات لازم را انجام بدهید ، اما در کسب درآمد اینترنتی که یکی دیگر از راه های کسب درآمد از اینترنت محسوب می شود افراد می توانند با فعالیت و عضویت در سایت های مخصوص (فریلنسری ، دور کاری) سفارشات را دریافت و به درآمد خوبی هم دست پیدا کنند.
کسب و کارهای مجازی چه چیزی نیست؟
کسب درآمد اینترنتی از دروغ تا واقعیت!
زمانی که با این نوع تبلیغات مواجه می شوید ، کسب درآمد از اینترنت امکان پذیر است ولی! واژه کسب درآمد از اینترنت طرفداران زیادی دارد و هر چه زمان میگذرد به تعداد این علاقه مندان در این حوزه افزوده می شود ، این امر که آیا می توان از اینترنت به کسب درآمد قابل قبولی رسید یا خیر؟ سوالی است که امروزه برخی آن را باور دارند و عده ای دیگر خیر…
این امر که در برخی از کسب و کارهای اینترنتی می توانیم نسبت به کسب و کارهای سنتی به درآمدهای بیشتری برسیم درست است اما باید از واقعیت دور نشویم…!
امروزه با یک جستجو در هر شبکه اجتماعی با تعداد زیادی از تبلیغات کسب درآمد آسان ، با کسب درآمد میلیونر شو ، برای کسب درآمد از اینترنت باید راز ها و ترفندهای مخفی آن را دانست ، و موارد از این قبیل مواجه خواهیم شد ، باید این نکته را در نظر داشته باشیم که کسب درآمد از اینترنت آن هم در این بازار رقابتی در برخی از حوزه ها آنقدر هم آسان نیست!
در این ما بین افراد سودجویی هستند که با تبلیغات دروغین با وعده های خرید پکیج های ارزان کسب درآمد ، کسب درآمد از تولید محتوا و موارد مشابه تنها به فکر منفعت خود هستند (این امر که از طریق تولید محتوا و ویدیوهای آموزشی می توانیم به کسب درآمد مناسبی دست پیدا کنیم امری است درست! البته طریق وبسایت های معتبر)
باید به این نکته دقت کافی را داشته باشیم که هر فعالیتی در فضای اینترنت به معنا کسب و کارهای اینترنتی نمی باشد و در صورت عدم آگاهی و فعالیت در این فضاها به هیچ نتیجه و فیدبک مناسبی نخواهید رسید.
سایت های کلیکی:
- باید بدانیم و آگاه باشیم که با شنیدن وعده های میلیونر شدن همانطور که گفتیم خود را اسیر همچنین سرابی نکنیم زیرا این ها نوعی وعده های پوچ هستند و این تصور که با چندین کلیک به درآمدهایی بالایی دست خواهید یافت از پایه و اساس درست نبوده و تنها هزینه و وقت خود را صرف نموده اید.
سایت های هرمی:
- داستان این نوع به درآمد زایی ها هم همان سرانجام سایت های کلیکی می باشد که صرفا شما زمینه سوء استفاده دیگران را فراهم کرده اید و هیج باز خوردی را دریافت نخواهید کرد.
مهم ترین فضاهای کسب و کارهای مجازی کدامند؟
بدون شک انتخاب ابزار و بستر مناسب جهت شروع هر کسب و کاری از نقش و اهمیت بالایی در موفقیت یا عدم موفقیت برخوردار است و کسب و کارهای مجازی هم از این قاعده مستثناء نبوده و زمانی که ما قصد فعالیت و کسب درآمد از فضاهایی در بستر اینترنت (مجازی) را داریم انتخاب ابزارها و فضا مناسب می تواند در موفقیت ما نقش بسزایی را داشته باشند.
از جمله اصلی ترین فضاها و ابزارهای کسب و کار اینترنتی می توان به وبسایت ها ، ایمیل ، شبکه های مجازی (اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ) اشاره کرد که مشتریان و دریافت کنندگان خدمات و محصولات ، ابتدا با مراجعه به وب سایت یا پیج اینستاگرام و شبکه های مجازی آشنایی لازم را کسب و سپس در صورت متقاعد شدن نسبت به سفارش دادن محصول یا خدمات اقدامات لازم را انجام می دهند.
لازم به گفتن است انتخاب درست هر کدام از فضاهای کسب و کار اینترنتی به خودی خود از مهم ترین بخش هر کسب و کار در فضای مجازی می باشد که باید با توجه به حرفه و اهداف و استراتژی که افراد برای خود دارند انتخاب شود تا به موفقیت حداقلی دست یافت و صرفا تنها فعالیت در یکی از فضاهای مجازی بدون در نظر گرفتن نکات فوق نمی توان توقع بازخوردهای مناسبی را داشت.
تاریخچه کسب و کارهای اینترنتی
اگر نگاهی به تاریخچه کسب و کارهای اینترنتی داشته باشیم ، با این امر مواجه می شویم که کسب و کارهای اینترنتی هم همانند دیگر کسب و کارها دارای فراز و نشیب هایی بوده است ؛ از نحوه شکل گیری اولین کسب و کارهای اینترنتی تا به امروزه که می توان گفت جایگاه خوبی را (کسب و کار مجازی) در میان احاد مردم دارد اشاره کرد.
اولین ایده کسب و کار اینترنتی!
این سوال که اولین ایده کسب و کار اینترنتی (مجازی) در ایران شکل گرفت یا خیر را باید گفته شود ایده اولین کسب و کار اینترنتی در سال 1994 میلادی با ظهور اینترنتی که امروزه کامان ما با همان خصوصیت کلی آن را می شناسیم شکل گرفت که متعلق به کار آفرین 21 ساله (صاحب وبسایت نت مارکت) است.
البته در سال های قبل 1971 رد پاهایی از تراکنش های آرپانت به چشم میخورد که توسط دانشجویان علوم رایانه دانشگاه استنفورد و ام آی تی برای خرید معامله ای صورت گرفت که به لحاظ فنی نمی توان از آن به عنوان اولین تراکنش اینترنت در نظر داشت ؛ زیرا پولی میان آنها رد و بدل نشده است و تنها از بستر اینترنت برای برقراری مدارهای خود استفاده می کردند.
ادامه این ردپا اشاره یه سال 1984 میلادی دارد (بدین صورت که از تلویزیونی که از طریق خطوط تلفن کار می کرده است سفارش مواد غدایی مورد نیاز خود را از فروشگاه ثبت و مورد استفاده قرار می گرفت که این اقلام به صورت دستی تحویل و هزینه به صورت نقدی پرداخت می شده است که این امر را هم نمی توان گفت تجارت الکترونیک!
با این حال در دهه 1980 میلادی به لطف مجموعه ای از خدمات ترمینالی نوعی از خرید آنلاین غیر ایمن در اروپا شکل گرفت که خدماتی مثل بانکداری ، قیمت سهام ، گزارش اب و هوا و بلیط هواپیما و قطار به مشتریان خود را ارائه می کرده است.
دیجی کالا اولین کسب و کار اینترنتی در ایران!
زمانی که صبحت از فروشگاه های اینترنتی در ایران به میان می آید تمام ذهنیت افراد به سمت دی جی کالا روانه خواهد شد! و از دیجی کاالا به عنون اولین فروشگاه اینترنتی در ایران نام برده می شود! بدون شک فروشگاه اینترنتی دی جی کالا برای عمومیت افراد شناخته شده است ، همانگونه که می دانیم دیجی کالا در سال 1385 و با رویکرد نقد و بررسی دو محصول دوربین عکاسی و موبایل پا به عرضه گذاشت ، بعد ها لپ تاپ را نیز به حوزه فعالیت خود اضافه کرد.
سپس در کنار نقد و بررسی به عرضه محدود محصولات دیجیتالی پرداخت (نکته جالب این مورد است که دی جی کالا بیشتر مخاطبین خود را از ارائه و نقد و بررسی محصولات دیجیتال بدست آورده بود و تا سالیان سال به عنوان یک سایت تخصصی در حوزه محصولات دیجیتال خود را مطرح کرده بود ، تا در یک تغییر ناگهانی در سال 1392 روی به فروش سایر محصولات آورد و موارد گوناگونی را به سایت خود افزود و سیاستی مشابه به سایت چاره را در پیش گرفت….
فکر اولیه راه اندازی فروشگاه اینترنتی زنبیل
فکر اولیه راه اندازی فروشگاه اینترنتی زنبیل به سال های 1384 و 1385 بر میگردد که به دلیل مهیا نبودن زیر ساخت های لازم در کشور تا سال 1389 به حالت مسکوت درآمد ، تا در سال 1389 تا 1390 با مطالعات کارشناسی و تحلیلی فروش اینترنتی کشور نهایتا در سال 1390 اولین گام اجرایی در مسیر راه اندازی فروشگاه اینترنتی انجام گرفت و در سال 1392 فروشگاه ایترنتی زنبیل راه اندازی گردید.
موفق ترین کسب و کارهای اینترنتی (مجازی)
این امر که استفاده از اینترنت و ورود به کسب و کارهای اینترنتی در کشورهای توسعه یافته عمر طولانی تری را نسبت به ما دارند و مشاغل بزرگ تری را هم راه اندازی کرده اند امریست غیر قابل انکار و باید پذیرفت ، و در این راه می توان به نمونه های موفق آمازون ، eBay و گوگل که شناخته شده ترین بیزینس موفق دنیا می باشد اشاره کرد ، البته کسب و کارهای موفقی در ایران هم شکل گرفته است که درگاه زرین پال ، نت برگ و ژاکت نمونه های از کسب و کارهای موفق در ایران می باشند.
آشنایی با انواع کسب و کارهای اینترنتی!
امروزه زمینه کسب و کارهای اینترنتی گسترش پیدا کرده و افراد می توانند به طریق متفاوتی به کسب درآمد از اینترنت دست یابند ؛ بلاگر ها یا (همان وبلاگ نویسی) ، ادمین شبکه های مجازی (که در حال حاضر یکی از پردرآمدترین کسب و کارهای مجازی می باشد) ، برگذاری دوره آنلاین (که می توان اشاره به وبینارها و دوره های آنلاین اشاره داشت) ، وب مستری ، سئو کار ، تولید محتوا ، مشاوره آنلاین ، برنامه نویسی و موارد دیگر اشاره داشت ، که با فعالیت به صورت حرفه ای در هرکدام از موارد فوق می توانید درآمد قابل قبولی را برای خود بدست آورید.
چرا باید کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟
امروزه افراد زیادی جستجو در گوگل را انجام میدهند و به دنبال ارائه محصولات و خدمات مدنظر خود هستند و این بهترین فرصت در جهت جذب مخاطب و فروش بیشتر می باشد ، تنها با فعالیت در بستر اینترنت می توان به سود و درآمد قابل قبولی دست یافت.
مزایای کسب و کار اینترنتی چیست؟
عقب نماندن از رقباء
- امروزه همه رقبای شما به احتمال زیاد دارای یک فروشگاه آنلاین هستند که این امر شامل داشتن یک وبسایت به روز و با حضوری فعال می باشد و باقی رقباء در سر سودای کسب و کارهای اینترنتی را دارند! باید این نکته را بدانیم در صورت نداشتن فروشگاه آنلاین (وبسایت ها) و عدم حضور آنلاین مناسب زمینه فعالیت بیشتری را برای رقباء خود به وجود آورده اید و نتیجه این عدم حضور یعنی عقب ماندن از رقباء…! و واگذاری سهم بیشتری از بازار رقابت به دیگران
اتوماسیون بازاریابی و فروش
- کارهای بسیاری وجود دارد که می توانیم انجام دهیم در صورتیکه صاحب یک فروشگاه آنلاین هستیم می توان با اجرای خودکار و مکانیزه به بازاریابی و فروش را شروع کنیم و از این موضوع در راستای کاهش هزینه ها و صرفه جویی بهره مناسب را برد ، برای روشن شدن بهتر موضوع ، ما میتوانیم از فیسبوک در راستای تبلیغات استفاده کنیم و وقت خود را صرف پرسش و پاسخ در گروهای صفحات مجازی جهت تبلیغ نکرده تا بازخوردهای مناسب تری را بتوانیم دریافت کنیم.
عملیات سریعتر و کارآمدتر
- با داشتن یک فروشگاه آنلاین می توانید به کاهش خطاهای انسانی و بهبود عملکرد فروشگاه کمک شایانی را داشته باشید.
کسب مشتریان بیشتر
- بازگشت مشتری کلید اصلی یک تجارت موفق است و زمانی که مشتری برگشت شما نقش خود را می توان گفت به خوبی ایفاء کرده اید! صاحبان فروشگاه های اینترنتی باید با مشتریان خود رابطه مثبتی را باید داشته باشند به صورتی که در هر بار بازگشت مشتری این حس را به فرد (مشتری) القاء کنند تا از این طریق ارتباطات گسترده تری را شکل دهند.
تصمیم گیری بهتر
- با تصمیم گیری های بهتر می توانید در کنار داشتن تجارت دقیق تر و مجهز تر در هزینه ها و منابع صرفه جویی داشته باشید که در نهایت به شکوفاتر شدن هرچه بهتر کسب و کار خود بیانجامد و جهت گرفتن تصمیم گیری های بهتر با تکیه بر داده ها و ابزارهای تحلیلی و ابزار نمایشگر و نرم افزارها می توان دست یافت.
تفاوت کسب و کارهای اینترنتی و سنتی
کسب و کار سنتی:
این نکته که کلمه تجارت از نظر افراد مختلف دارای معنا و مفهوم خاصی می باشد کاملا طبیعی است زیرا هر فرد و سازمانی برای خود تعاریف گوناگونی را دارند ، در کسب و کارهای سنتی کالا یا خدمات به صورت حضوری و رو در رو مبادله می شود ، به بیان ساده تر صاحب کار و مشتری به صورت رو در رو به انجام معامله می پردازند و این روش از متداول ترین روش های کسب و کار می باشد و امروزه با مراجعه به فروشگاه ها و فرآیند خرید به نوعی با کسب و کارهای سنتی در ارتباط هستیم.
کسب و کار اینترنتی (مجازی)
در کسب و کارهای اینترنتی (مجازی) که عملکردی شبیه به کسب و کارهای مجازی دارند ، با این تفاوت که در بستر اینترنت صورت می گیرند و با مشتری تعامل کمتری داشته و از طریق تولید محتوا مشتریان و افراد را ترغیب به خرید می کنیم ، در کسب و کارهای اینترنتی (مجازی) ما با تولید محتواهای مناسب سعی در فروش و جذب مخاطبین بیشتر را داریم.
مزایای کسب و کار اینترنتی نسبت به کسب و کار سنتی
- ارتباط مناسب با مشتری
- محدودیت رمانی و مکانی
- براورد هزینه های اضافی
- اطلاع رسانی های مرتبط
- عدم نیاز به حضور فیزیکی
- ارائه نحوه پرداخت های مشتری
مروی بر کسب و کارهای اینترنتی...
همانطور که در بالا به آن اشاره ای داشتیم ، کسب و کارهای اینترنتی به طور کلی به شکلی از ارائه خدمات و یا عرضه محصولات گفته می شود که در بستر اینترنت انجام می شود ، دراین شیوه کسب و کار فرد یا شرکت با استفاده از بستر اینترنت و ابرازهای اینترنتی فعالیت خود را شروع و به عرضه و معرفی خدمات و محصولات خود می پردازد.
نمونه ای فضای های کسب و کارهای اینترنتی
- وب سایت
- اپلیکیشن موبایل
- شبکه های مجازی
آیا کسب و کارهای اینترنتی نیازمند اخذ مجوز می باشند؟
این امر که کسب و کارهای اینترنتی چند سالی می شود که به یکی از مهم ترین حرفه های کشور ما تبدیل شده است و با گذر زمان ، جای خود را به کسب و کار سنتی بخشیده اند و عموم افراد را به سمت خود (کسب و کارهای اینترنتی) روانه کرده است ، امریست منطقی و طبیعی!
اگر بخواهیم کسب و کارهای اینترنتی و نمونه بارزتر آنها یعنی فروشگاههای اینترنتی آنلاین را مکمل و حتی رقیب کسب و کارهای سنتی به حساب بیاوریم! با این سوال برخورد خواهیم کرد که شرایط قانونی راه اندازی کسب و کارهای چیست!
چه مراحلی را باید طی کنیم تا کسب و کارهای ما وجه قانونی به خود بگیرد! و یا سوالاتی دیگر در خصوص ، این امر پیش می آید که آیا صرفا مجوز برای فروشگاه های اینترنتی نیاز می باشد! و یا هر کسب و کار و یا هر شخص و شرکتی که صاحب وبسایت می باشد که در ازای ارائه خدمات به افراد پول دریافت می کنند نیاز به مجوز دارند!
در پاسخ به این پرسش باید گفته شود در سال 1388 از طرف وزرات بازرگانی آئین نامه نامه اخذ مجوز فعالیت در محیط های مجازی و ابلاغ گردیده که تا اکنون این آئین نامه به عنوان مرجع ، مورد استناد می باشد در حوزه کسب وکارهای آنلاین ما به دو دسته مجوز نیاز داریم!
- دسته اول مجوزهای عمومی نماد اعتماد الکترونیک
- دسته دوم اختصاصی هر صنف
مجوزهای عمومی کسب و کار در اینترنت
این مجوزها برای تمامی کسب و کارهای آنلاین صدق کرده و صرف نظر از رشته و تخصص ، دریافت آن الزامی می باشد که شامل : مجوز نماد اعتماد الکترونیکی و پروانه کسب و کار می باشد.
نماد اعتماد الکترونیکی:
- که توسط مرکز توسعه و تجارت الکترونیک ارائه میگردد طبق قوانین این مرکز سایت هایی که در آن ها فرایند فروش کالا و یا خدمات صورت نمی کیرد نیازی به داشتن این نماد را ندارند.
پروانه کسب و کار اینترنتی:
- از مهم ترین مجوزهای اینترنتی می باشد این پروانه یا همان مجوز صنفی ، مجوزی است که باید از صنف حوزه فعالیت مربوطه گرفته شود. اگر در حوزه فعالیت شما صنف خاصی وجود ندارد می توانید مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی دریافت کنید.
مجوزهای اختصاصی کسب و کارهای اینترنتی
این مجوز ها شامل همان گروه صنفی است برای روشن شدن بهتر موضوع ؛ جهت فروش محصولات سمعی و بصری یا فرهنگی همانند کتاب ، نیازمند اخذ مجوز از وزارت ارشاد بوده و یا برای محصولات در حوزه سلامت و درمان نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت و درمان هستیم و این امر گویا می باشد با توجه به فعالیت در هر صنفی نیازمند کسب اخذ مجوز از وزارت و سازمان مربوطه می باشیم بدیهی است که سایر وبسایت های شرکتی و شخصی نیازی به دریافت و داشتن مجوز پروانه کسب و کار و یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند.